Pulpeciki z dorsza (ok. 15 sztuk) 600 g filetu z dorsza (mintaja, morszczuka lub okonia) 2 jajka 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku sól, pieprz Pulpeciki z dorsza Filety dorsza blendujemy na gładką masę, następnie dodajemy 2 jajka, 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, 1 łyżkę drobno posiekanego koperku i natki pietruszki oraz bułkę tartą (ok. 2-3 łyżki). Sos pomidorowy W dużym garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy, na której szklimy cebulę pokrojoną w kostkę z drobno posiekanymi 2 ząbkami czosnku, mieszając od czasu do czasu. Na zakończenie chciałabym polecić Wam wcześniejsze przepisy na pulpeciki z łososia oraz kotleciki z dorsza z oliwkami. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Sos pomidorowy 800 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku 1 cebula sól, pieprz oliwa z oliwek Spaghetti z pulpecikami z dorsza w sosie pomidorowym Na koniec dodajemy passatę, doprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając.