Bez wątpienia focaccia z oliwkami i oregano jest klasykiem włoskiego street food. Miękkie ciasto drożdżowe o złotej i chrupiącej skórce, do tego zielone oliwki, aromatyczne oregano i kropelki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Prawdziwa rozpusta, którą każdy z nas może upiec w domu i cieszyć się jej wspaniałym smakiem. Do tego ciasto na focaccie jest szybkie i łatwe do przygotowania, ponieważ nie wymaga wyrabiania. Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Gdyby ktoś próbował się jej oprzeć, mogę zapewnić, że długo zachowuje świeżość. Tylko po co czekać? 😉 Mam nadzieje, że focaccia przypadnie Wam do gustu! …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/focaccia-z-oliwkami-na-ciescie-bez-wyrabiania/