Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą i masłem orzechowym

Dorota
Ciasta
14.01.2021 19:25
Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą i masłem orzechowym

Liczba porcji: 12 Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 łyżki puree z dyni 1 żółtko 120 g masła orzechowego ¼ szklanki syropu klonowego 80 g mąki owsianej po 1 łyżeczce: cynamonu, imbiru, kardamonu po ½ łyżeczki: gałki muszkatołowej, pieprzu, soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady Proste i zdrowe dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą i masłem orzechowym to pomysł na rozgrzewawające korzennymi przyprawami coś słodkiego do porannej lub popołudniowej kawy lub na przekąskę o którejkolwiek porze dnia. Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Wyjmujemy z piekarnika i studzimy 10 minut na blasze, następnie przenosimy na kratkę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta i pomagając sobie palcem formujemy ciasteczka o grubości około 1 cm. Jeżeli zależy Wam na opcji bezglutenowej zwróććie uwagę na to, aby mąka owsiana miała takie oznaczenie. Zabierzcie je na zimową wycieczkę w góry, nasycą na dłużej! Wszystkie składniki na ciastka, łącznie z czekoladą mieszamy łyżką. Spróbujcie ciastka czekoladowe z fasoli albo ciastka czekoladowe z pestkami dyni. Jeżeli nie macie mąki owsianej zblendujcie ją lub zmielcie na mąkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/dyniowe-ciasteczka-owsiane-z-czekolada-i-maslem-orzechowym/