3 BIT PO MOJEMU

Beata
Ciasta
08.01.2021 11:16
3 BIT PO MOJEMU

Polecam i miłego dnia i weekendu Wam życzę :-) Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt: 4 jajka M 2 łyżko oleju 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (każdy po 40g) 500 ml mleka 150 g masła 2 - 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny woda Przełożenie ciasta: biszkopt - 1/2 puszki masy kajmakowej - ciemne ciastka - masa budyniowa - ciastka wieloziarniste - dżem porzeczkowy - ciasta wieloziarniste - masa śmietanowa - polewa 1. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Jak polewa zrobi się gładka, odstawiamy do przestudzenia.biszkopt - 1/2 puszki masy kajmakowej - ciemne ciastka - masa budyniowa - ciastka wieloziarniste - dżem porzeczkowy - ciasta wieloziarniste - masa śmietanowa - polewa Ciasto wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Dodatkowo: 1/2 puszki kajmaku herbatniki typu petitki ciemne i wieloziarniste słoiczek dżemu porzeczkowego Polewa czekoladowa: 70 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła 50 ml śmietanki 30% Biszkopt: 1. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Ja zrobiłam najpierw część tzn. na biszkopt dałam masę kajmakową, następnie ciasta i masę budyniową i w tym momencie włożyłam na czas przygotowania masy śmietanowej do lodówki, żeby masa budyniowa nam ładnie się zastygła. 2. Po wystudzeniu kostkę masła ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej, pamiętajmy, żeby nam się nie zagotowała. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej, pamiętajmy, żeby nam się nie zagotowała. Na spodzie biszkopt, żeby ciasto było bardziej stabilne, dwa rodzaje herbatników i dżem porzeczkowy, który sprawia, że nie jest ono takie słodkie. Masa budyniowa: 1. Połowę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy nasze budynie. Masa śmietanowa: 1. Żelatynę dajemy do 1/3 szklanki wody, mieszamy i odstawiamy aż napęcznieje. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po wystudzeniu kostkę masła ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Polewa: Czekoladę razem z masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po ubiciu dodajemy cukier i na samy końcu przestudzoną żelatynę. Po ubiciu dodajemy cukier i na samy końcu przestudzoną żelatynę. Czekoladę razem z masłem i śmietanką rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 1. Połowę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy nasze budynie. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2021/01/3-bit-po-mojemu.html