Gorąco polecam! SKŁADNIKI - 800 g cielęciny - 500 ml bulionu warzywnego - 2-3 ziemniaki (ok. 500 g) - miąższ dyni (ok. 500 g) - 400 g jarmużu - 100 ml białego wina - 2 liście laurowe - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki - 2-3 łyżki mąki - oliwa z oliwek - sól, pieprz Wskazówki - Zamiast cielęciny można użyć każdego innego mięsa: wołowego, wieprzowego lub drobiu. Gulasz cielęcy z dynią 7 stycznia 2021 W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Na koniec chciałabym polecić Wam również przepisy na rozgrzewające dania jednogarnkowe, które wcześniej pojawiły się na blogu: gulasz cielęcy w sosie słodko-kwaśnym oraz gulasz węgierski. - Do garnka wrzucamy 2 cebule pokrojone w kostkę i 3 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę; podsmażamy ok. 3 minut, mieszając od czasu do czasu. PRZYGOTOWANIE - Mięso kroimy w kostkę o średnicy 2-3 cm, delikatnie oprószamy mąką, dzięki czemu będzie intensywniejsze w smaku. - Gulasz gotujemy na małym lub średnim ogniu, ponieważ zbyt szybkie gotowanie nie wydobędzie całego smaku ze wszystkich składników. - Gulasz gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny, co jakiś czas mieszając. - Na koniec wlewamy ciepły bulion, dodajemy podsmażone mięso oraz 2 liście laurowe. - W międzyczasie dynię i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.