Tarta czekoladowa - włoska "Torta di Vigolo"

Magda
Ciasta
06.05.2022 12:03
Tarta czekoladowa - włoska "Torta di Vigolo"

Na blogu w zakładce Włochy od kuchni znajdziecie wiele przepisów na regionalne włoskie danie, między innymi na cielęcinę w sosie tuńczykowym – „Vitello tonnato” z Piemontu, pesto genovese z Ligurii, canederli po tyrolsku – knedle z chleba z wędzoną szynką z Trydentu, sos boloński – „Ragù alla bolognese” z Emilia-Romania. Dziś zapraszam Was do przepięknego regionu w środkowych Włoszech posiadającego niezliczone cuda natury i wiele wspaniałych wiosek o nieocenionej wartości historycznej, z widokiem na panoramy łagodnych wzgórz i zielonych dolin skąpanych w morzu. To właśnie z Marche pochodzi tarta czekoladowa „Torta di Vigolo”, której znak towarowy został zarejestrowany przez cukiernię …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/tarta-czekoladowa/