Składniki na około 10 kotletów - 1 średnia cukinia - 400 g mięsa mielonego np. indyka - 1/2 główki cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach - 1 ząbek czosnku - 1 całe jajko - 1/2 małej bułki, może to być kajzerka namoczona i odciśnięta z nadmiaru płynu (namoczyć możemy w mleku lub wodzie) - 1 łyżeczka suszonych warzyw - sól, pieprz - bułka tarta do obtoczenia ( ja używam domowej <--Klik ) 1. Cukinie obieramy ze skórki i jeśli jest młoda to trzemy ja ze skórką i ostawiamy na 10 minut aby puściła sok. Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony lub układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 przez około 25-30 minut. Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony lub układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w 180 przez około 25-30 minut. Sposób Na Soczyste Mielone Z Drobiu Przed świętami przygotowałam takie kotlety i bardzo nam smakowały.