Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Anna
Obiad
05.01.2021 16:38
Żeberka pieczone w kiszonej kapuście

Składniki: - 1,2 kg żeberek wieprzowych - 1 kg kiszonej kapusty - 2 cebulę - 1/2 szklanki suszonych grzybów - pół główki czosnku - 4 liście laurowe - 6 kulek ziela angielskiego - parę kulek pieprzu - 2 łyżki majeranku - łyżeczka słodkiej papryki - garść kminku - 1/2 łyżeczki chilli - łyżeczka sosu sojowego Umyte i osuszone żeberka przyprawić czosnkiem, solą,pieprzem,sosem sojowym i chilli. Podlać wodą z moczenia grzybów i wstawić do piekarnika na 200 st na około 1,5 h. Smak,zapach pieczonych żeberek w kiszonej kapuście kojarzy mi się zawsze z grudniowym obiadem,tym takim zimowym. Cebulę pokroić w większą kostkę, dodać liść laurowy,ziele angielskie, kulki pieprzu, paprykę,kminek,majeranek, pokrojone grzybki - całość wymieszać dokładnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/12/zeberka-pieczone-w-kiszonej-kapuscie.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna