- 2 jajka - 2 łyżki cukru - skórka starta z jednej cytryny - 2-3 łyżeczki soku z cytryny - 250 ml jogurtu naturalnego - 400 g mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jabłko starte na tarce o małych oczkach - kieliszek rakiji/ rumu/ spirytusu Dodać startą na małych oczkach skórkę z cytryny, sok z cytryny. Przepis znalazłam dawno temu w jakiej gazetce i do dnia dzisiejszego z niego korzystam . Jajka ubić z cukrem na gęstą masę. Gotowe fritule wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć na papierowym ręczniku. U mnie najczęściej to smalec wymieszany z olejem . Odstawić je na około 10-15 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://jaworskaanna7.blogspot.com/2021/01/chorwackie-fritule.html