Piernik przekładany powidłami

Anna
Boże Narodzenie
05.01.2021 16:41
Piernik przekładany powidłami

Składniki: - 1 i 3/4 szkl mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 125 masła - 200 g płynnego miodu - 3 jajka - 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany - przyprawa do piernika - 1,5 łyżeczki sody - 1,5 łyżki kakao Masło utrzeć z cukrem,dodawać żółtka,miód, mąkę zmieszaną z przyprawą do piernika,kakao i sodą,na końcu śmietanę. Bez niego nie ma świat, on musi być bo rodzina zawsze o niego pyta , zawsze na niego czeka. Piec w keksówce w 165 st.C ok 50-60 min. Do przełożenia: - ok 400 g powideł śliwkowych - galaretka brzoskwiniowa Znika też bardzo szybko a plusem jest to,że można zrobić go na ostatnią chwilę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/12/najlepszy-piernik-nadziewany.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna