Sos BBQ 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 ml passaty pomidorowej 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka espresso (opcjonalnie) 2 łyżki oleju Przygotowanie: Rozgrzej w szerokim rondlu lub na patelni 2 łyżki oleju, wysyp na niego cebulę. Najlepsze pieczone żeberka na serio są najlepsze: mięciutki, lepiące się do rąk od pysznego słodko-kwaśnego sosu barbecue. Składniki: 2 kg żeberek Marynata 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka nasion kolendry (lub 1/2 łyżeczki mielonej) Ostrożnie wlej sos pomidorowy, sos sojowy, dodaj espresso, dobrze wymieszaj, zmniejsz temperaturę i duś na wolnym 30 minut. W oryginalnym przepisie na najlepsze pieczone żeberka Krok 4 Na godzinę przed pieczeniem wyjmij żeberka z lodówki. Najlepsze pieczone żeberka piecze się długo w niskiej temperaturze. A zrobisz go bez najmniejszego problemu, bo jest to najzwyklejszy sos BBQ, który spokojnie zrobisz w domu z łatwo dostępnych składników. Jest zdrowszy i mniej kaloryczny, gdyż nie ma w nim cukru tak jak w keczupie. Po powrocie będzie na ciebie czekać pachnące, rozpływające się w ustach pieczyste. Sos BBQ według tego przepisu możesz używać do pieczenia skrzydełek, udek z kurczaka. Łatwe Liczba porcji: 4 Najlepsze pieczone żeberka zrobiliśmy według przepisu Gordona Ramsaya. Cała tajemnica polega na tym, żeby zrobić słodki, gęsty sos do marynaty. My dodaliśmy do niego 3 łyżki cukru – w oryginale pół szklanki. Zdejmij z kuchenni i zmiksuj na gładki sos. Odstaw do lodówki na 3-4 godziny. Przełóż żeberka do formy do zapiekania i natrzyj marynatą żeberka. Naszym zdaniem tyle wystarczy, ale możesz zwiększać lub zmniejszać ilość cukru według własnego gustu. Z tego przepisu dowiesz się jak przygotować mięso. A najlepsze pieczone żeberka są mega proste. Krok 2 Wsyp kolendrę i kumin na patelnię, podgrzewaj chwilę.