Na nasze domowe imprezy zawsze przygotowujemy kolorowe mini kanapki, które są smaczne i do tego cieszą oko, są kolorowe i wyglądają bardzo apetycznie, są też poręczne bo to finger food na 2-3 kęsy. Polecam kanapki imprezowe zrobić wcześniej, ułożyć je na paterze lub desce, zawinąć w folię spożywczą aby nie wyschły, wstawić do lodówki i czekać na gości, aby mogli się nimi od razu poczęstować. Na kolejnej 1/3 kanapek kładziemy kawałek śledzia i kapara, znów bijamy wykałaczkę, na ostatniej części 1/3 kanapek kładziemy kawałek wędzonego łososia i ćwiartki czerwonego pomidorka, wbijamy wykałaczkę. Sposób przygotowania kanapek imprezowych w 3 smakach: Bagietki kroimy w kromki, każdą smarujemy masłem i kroimy na pół. Przepis na kanapki imprezowe, czyli mini kanapki klubowe. przykładowe składniki: Bagietka długa, w zależności od ilości gości 1-2 sztuki Zobacz nasze najlepsze przepisy na kolorowe kanapeczki na imprezę, z szynką, ze śledziem i z łososiem! Tym razem przepis na sylwestrowe kanapki, na Karnawał też będą idealne. Ogórki kroimy w plasterki, a potem na pół, tak samo kroimy rzodkiewki. Plastry wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki, śledzia kroimy w cienkie paski. Przepis na Przekąski i przystawki na różne okazje też bardzo polecamy. Przepis na kanapki imprezowe jest bardzo uniwersalny, gdyż można je przygotowywać z dowolnych składników.