Kanapki z batatów z żurawiną i kozim serem

Dorota
Przekąski
27.12.2020 19:51
Kanapki z batatów z żurawiną i kozim serem

Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 średni batat 50 g miękkiego sera koziego (lub w roladce) 60 g świeżej żurawiny 2 łyżeczki erytrolu lub cukru łyżka posiekanych migdałów W tym czasie w rondelku podrzewamy żurawinę z ¼ szklanki wody i erytrolem, aż się rozpadnie i utworzy gęsty sos (około 5 minut). Te kanapki z batatów z żurawiną i kozim serem świetnie nadają się jako przekąska na jeden kęs. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, solimy i pieprzymy, skrapiamy oliwą i pieczemy 16 minut, aż bataty będą miękkie. A przy tym zdrowe! Kanapki z batatów z żurawiną i kozim serem Na podpieczone bataty układamy ser kozi i połowę posiekanego rozmarynu i pieczemy jeszcze 3-4 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/kanapki-z-batatow-z-zurawina-i-kozim-serem/