Składniki na blaszkę 23 x 23 cm Biszkopt: - 6 jajek kl M - 1 szkl cukru - 1 szkl i 2 łyżki mąki - 3 łyżki kakao - 7 łyżek oleju Masa sernikowa: - 500 g sera na sernik, kremowego np. Mój Ulubiony - 1/2 szkl cukru - 100 g masła - 2 jajka kl M - 1 budyń w proszku - 80 ml mleka Dodatkowo: - 1/2 puszki kajmaku - posiekane niezbyt drobno orzechy włoskie - 1/2 szkl zaparzonej delikatnej kawy lub gorzkiej herbaty Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku i ubijamy na najmniejszych obrotach aż całość się połączy. Kiedy się zagotuje, dodajemy wcześniej rozmieszany w mleku budyń i całość gotujemy chwilę (może się tak zdarzyć że masa będzie wyglądać na zważoną - na szczęście wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 6. Sernik Na Biszkopcie Pyszna masa z gotowanego sera do tego kajmak, orzechy, ciemny biszkopt i ciasto staje się wyjątkowe i bardzo smaczne, w sam raz na święta Bożego Narodzenia. 7. Dzielimy masę na dwie części i wykładamy na pierwszy blat biszkoptu przykrywamy drugim, znowu masa i przykrywamy ostatnim blatem. 8. Na wierzch wykładamy kajmak, na koniec posypujemy siekanymi orzechami i chowamy do lodówki do stężenia masy serowej. Pieczemy w 170 stop przez około 35-40 minut Po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmujemy biszkopt z blaszki.