Pieczona kapusta z grzybami

Agnieszka
Obiad
18.12.2020 10:07
Pieczona kapusta z grzybami

Sos 4 łyżki oleju 2 łyżki musztardy 1 łyżka kaparów drobno posiekanych Skórka otarta z cytryny 3 łyżki siekanej natki pietruszki 3 łyżki siekanego szczypiorku Przygotowanie: Krok 1 Liczba porcji: 2 duże Pieczona kapusta z grzybami to może być ciekawa alternatywa dla wigilijnej kapusty – choć jest to wersja dla mocno nieortodoksyjnych ludzi. Ćwiartka małej główki kapusty czerwonej Ćwiartka małej główki kapusty białej 250 g boczniaków 4 ziemniaki 2 łyżki oleju Z całą pewnością w takiej, pieczonej postaci, kapusta jest znacznie zdrowsza niż duszona przez 3 dni – jak każe tradycja. Pieczona kapusta z grzybami jest aromatyczna, mięciutka, słodka, ale równocześnie kwaskowata za sprawą musztardowo-kaparowego dresingu. Spróbuj innych naszych przepisów z pieczoną kapustą, np. pieczone steki z kapusty Składniki: Tu uwaga: jednym z kluczowych składników dania jest sos, w którym warzywa się pieką. Pieczona kapusta z grzybami to przepis dziecinnie prosty, do poskładania ze składników jakie masz pod ręką. Dzięki niemu pieczona kapusta z grzybami zachowuje doskonałą równowagę smaków słodkich i kwaśnych. Po 20 minutach wyciągnij kapusty z piekarnika. Dobrze, żeby był mocno kwaskowy, ponieważ upieczona kapusta jest bardzo słodka. Kapusty pokrój w plastry, ziemniaki na połówki. My do kapusty dodaliśmy ziemniaki, ale można wkroić do niej marchew, albo rzepę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/pieczona-kapusta-z-grzybami/