- 400g maki pszennej - 200 g masła - 2 żółtka - 1 łyżkę śmietany 18 % - 5 łyżek cukru pudru - 1 łyżeczka przyprawy do piernika - 3 łyżki kakao - 1 kg sera z wiaderka - 130 g cukru - 50 g miękkiego masła - 150 g jogurtu śmietankowego - 4 jajka + 2 białka - 1/3 łyżeczki cynamonu - 1 budyń śmietankowy - skórka z jednej pomarańczy Przygotowanie: 👇👇👇 Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto na stolnicy lub w robocie, dzielimy ciasto na dwie części jedna większa druga mniejsza. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki studzimy tak w piekarniku przez ok 30 min, następnie wyjmujemy sernik i jak będzie całkiem zimny wstawiamy na noc do lodówki(dzięki temu będzie bardzo kremowy . Gotową masę wylewamy na podpieczony spód ciasta i na wierzch ścieramy na tarce drugą mniejszą część ciasta . Po tym czasie wyjmujemy większą część ciasta i ścieramy na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie kwadrat 24 cm) na tarce jarzynowej. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni(czyli zmniejszamy o 10 ) i pieczemy przez ok 60-70 min , na ostatnie 10 minut pieczenia zmniejszamy temperaturę do 130 stopni.