Schab ze śliwką

Obiad
18.12.2020 9:56
Schab ze śliwką

Dobrze smakuje na ciepło, jako danie obiadowe, ale też na zimno, na kanapki. Składniki: 1 kg. schabu bez kości suszone śliwki przyprawa do mięsa wieprzowego majeranek 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe trochę oleju Do przyprawienia schabu, użyłam gotowej przyprawy do mięsa wieprzowego, ale czasami przyprawiam solą,pieprzem,papryką słodką i ostrą, oraz czosnkiem granulowanym. Na wierzchu schabu ułożyć pokrojony czosnek i liście laurowe. Świetnie się sprawdzi na co dzień i od święta. Idą święta, więc pomyślałam, że ten przepis może Wam się przydać :) Następnie naciąć w środku długim ostrym nożem na wylot. Wstawić na dobę, lub dwie do lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 1 godzinę i 40 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/12/schab-ze-sliwka.html