Śledź w zalewie octowej

Beata

Przekąski

17.12.2020 13:26

Śledź w zalewie octowej

20 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 ½ kg śledzi świeżych niesolonych · 4 szklanki wody · 1 szklanka octu · sól · 1 szk. cukru · 4 liście laurowe · 4 ziarna ziela angielskiego · 4 ziarna pieprzu · Olej do smażenia · 3 cebule · Mąka do panierki 2. Robimy zalewę, wlewamy do garnka wodę, ocet, wsypujemy cukier, dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie, obrane i pokrojone w krążki cebulę i gotujemy 20 minut od zagotowania.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/12/sledz-w-zalewie-octowej.html
Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Beata

facebook