Świąteczny Pasztet

Beata
Śniadania
13.03.2020 12:02
Świąteczny Pasztet

Składniki: · 30 dag szynki wieprzowej · 20 dag boczku surowego · 2 udka z kurczaka · 30 dag wątroby drobiowej · Bułka zwykła · 10 dag grzybów suszonych · Vegeta · Jajko · Sól · Pieprz · Majeranek · gałka muszkatołowa Wykonanie: 1. Mięso oraz boczek zalewamy wodą i gotujemy razem z Vegetą. 2. Dokładnie mieszamy i przekładamy w podłużną, prostokątną formę i pieczemy w piekarniku, aż będzie suchy. 3. Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4. Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce. Najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, ja piekłam 45 minut w 180 stopniach C. 8.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/03/swiateczny-pasztet.html