CHOINKA Z MASĄ MAKOWĄ

Beata
Boże Narodzenie
11.12.2020 9:05
CHOINKA Z MASĄ MAKOWĄ

Na osłodę i poprawienie humoru polecam choinkę z ciasta francuskiego z masą makową. U mnie choinka z jednego ciasta francuskiego, taka mniejsza, ale można zrobić z dwóch i wtedy będzie duża. Teraz nożem kroimy paski z jednej i z drugiej strony (w środku zostawiamy pasek), pamiętajmy o wykrojeniu góry i pnia. Miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - masa makowa z bakaliami u mnie Helio - 1 jajko 1. Na połowę wykładamy masę makową, drugą połowę zostawiamy pustą ( połowa w pionie, żeby potem ciasto nakryć drugą połową, tak jak byśmy przewracali stronę książki). 4. Ciasto razem z papierem przesuwamy delikatnie na blaszkę i tam skręcamy nasze pocięte paski. Choinka z masą makową Dzień dobry :-) 2. Połowę z masą nakrywamy ciastem bez masy. Z pozostałego ciasta możemy zrobić ciasteczka. Choinkę po wyjęciu z piekarnika musimy wystudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2020/12/choinka-z-masa-makowa.html