Składniki na kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce (wyszły mi 4 duże kotlety): 0,5 kg piersi z indyka duże jajko 1/3 szklanki mleka czubata łyżka mąki pszennej mąka pszenna i bułka tarta do panierowania sól, pieprz łyżka smalcu i 1/3 szklanki oleju do smażenia Przygotowanie Pierś z indyka kroimy w plastry grubości 2-3 cm, następnie rozbijamy je delikatnie tłuczkiem na grubość około 1 cm lub jeszcze bardziej cienko, w zależności od upodobań. Przepis jest bardzo prosty i łatwy do zrobienia, i jeśli się na niego zdecydujecie, to tak przygotowane kotlety z pewnością nie raz zagoszczą na waszym stole. Kotlety obtaczamy najpierw w mące, następnie w cieście, na koniec w bułce tartej. Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce to pyszne, soczyste, mięciutkie i delikatne kotlety a la schabowe.