Łazanki z kapustą i grzybami

Bartek
Obiad
07.12.2020 19:32
Łazanki z kapustą i grzybami

Składniki na kapustę z grzybami: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 cebula 50 g suszonych grzybów 2 łyżki masła do smażenia sól, pieprz, kminek, cukier opcjonalnie 1 łyżka sosu sojowego Przygotowanie: Grzyby moczymy w wodzie przez około 2 godziny, a następnie gotujemy je około 20 minut. To był również i mój pierwszy raz, kiedy je jadłem 😉 Składniki na makaron: 250 g mąki pszennej 2 jajka sól opcjonalnie jedna łyżka wody Kapustę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie gotujemy ją w wodzie po grzybach do miękkości przez kilka minut. Doprawiamy do smaku, dokładnie mieszamy i dolewamy około 1/2 szklanki wody, dusimy pod przykryciem około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. My akurat robiliśmy sami makaron i trzeba jednak trochę siły włożyć w wyrabianie ciasta, by wyszedł taki jak chcecie 😉 Na stolnicę wysypujemy mąkę oraz szczyptę soli, robimy studzienkę do której wbijamy 2 jajka i zagniatamy. Następnie wałkujemy je na cienki placek i zostawiamy na chwilę, by przeschło. Dlatego polecam, tym którzy w życiu nie jedli łazanek z kapustą i grzybami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2016/12/lazanki-z-kapusta-i-grzybami/