Składniki: 2 średnie ziemniaki 1 średni burak 1 marchewka 3 różyczki kalafiora 2 łyżki słonecznika łuskanego 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżka siemienia lnianego mielonego 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli na czubku łyżeczki pieprzu Nakładać łyżką placuszki i smażyć na średnim ogniu, po 2-3 minuty z każdej strony. Następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach, lub rozdrobnić w robocie. Gotowe placki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Placki wprowadzam na stałe do mojego domowego menu :) Muszę przyznać, że pierwszy raz robiłam placki z burakiem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/12/placki-warzywne-ze-sonecznikiem.html