Barszcz czerwony przepis

Magdalena
Obiad
01.12.2020 16:47
Barszcz czerwony przepis

Barszcz czerwony przepis Składniki: 1,5 litra lekkiego bulionu (na święta warzywny, teraz można śmiało użyć drobiowy) 1 kg ćwikłowych buraków 1 marchewka 1 mały korzeń pietruszki mały kawałek pora (około 8 cm) 1 szklanka zakwasu z buraków (250 ml) Zobacz jak zrobić domowy zakwas do barszczu? 4 ziela angielskie 4-5 ziaren czarnego pieprzu 1 liść laurowy szczypta majeranku (opcjonalnie) szczypta soli opcjonalnie szczypta cukru do smaku 20 g suszonych grzybów + 1 szklanka wody Przygotowanie: Najlepiej dzień wcześniej przygotować grzyby. Dodajemy do przecedzonego barszczu wywar z moczenia grzybów, następnie szklankę zakwasu z buraków (tu należy sprawdzać smak barszczu podczas dodawania zakwasu, można dać go mniej). Smacznego Świąteczne ozdoby z filcu Filcowe etiu na sztućce w różnych kształtach i kolorach Filcowe serwetniki Świąteczne filcowe girlandy – mogą posłużyć jako proste ozdoby na firankę, stół lub do stroika Czerwony barszcz będzie też doskonale smakował z drożdżowymi pasztecikami – przepis na drożdżowe kapuśniaczki (paszteciki) lub do prostej, smażonej ryby (przepis tutaj). Do bulionu dodajemy pokrojone na kawałki warzywa i pokrojony na 2-3 kawałki por. Odlewam sobie pół szklanki wody z moczenia grzybów (będzie potrzebna do barszczu). Ja dodatkowo takie grzyby gotuję około 10 minut w wodzie, w której się moczyły. Przepis na domowy czerwony barszcz jest naprawdę prosty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/barszcz-czerwony-przepis-i-swiateczne-dekoracje-z-filcu/