6-7 udek kurczaka 4-5 łyżek oleju 2 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu około 250 g małych pieczarek 1 cebula kilka pomidorków koktajlowych mielona słodka papryka sól, pieprz W miseczce mieszamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz. Do zamarynowanego mięsa dodajemy pieczarki (część można odłożyć i dodać do mięsa w późniejszym czasie) oraz gałązki rozmarynu. Pieczarki kroimy na pół lub – jeśli są większe – na ćwiartki. U mnie na obiadek tym razem udka pieczone w rękawie, z dodatkiem pieczarek i pomidorków koktajlowych. Dodajemy obraną i pokrojoną w talarki cebulę, pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i odłożone pieczarki. Kiedyś nie lubiłam pomidorów na ciepło, ale teraz zajadam się takimi ze smakiem.