Polecamy inne patenty na wykorzystanie mięsa z rosołu, np. dynię zapiekaną z mięsem i warzywami z rosołu. Składniki: Porcja rosołowa z indyka 2 podudzia z kurczaka 400 g antrykotu 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 mały batat 1 cebula 1/2 łyżeczki majeranku 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki masła (w temperaturze pokojowej) Garść suszonej żurawiny Ale pasztet z mięsa z rosołu zrobisz również z indyka i kaczki. Nazwa pasztet z mięsa z rosołu nie jest do końca ścisły, bo zwiera w sobie znacznie więcej składników. Sprawiają one, że pasztet z mięsa z rosołu na przyjemny, lekko słodki smak. Pasztet z mięsa z rosołu smakuje jak najprawdziwszy pasztet. Ok, pasztet z mięsa z rosołu, ale jakiego? Łatwe Pasztet z mięsa z rosołu! Rzecz nieprawdopodobna co można wyczarować z nudnego mięsa z rosołu. Nasi Czytelnicy pisali nam, że zamiast batata dodawali zwykłe ziemniaki i, że pasztet z rosołu wyszedł super. Z foremki wyjmuj pasztet dopiero kiedy zupełnie wystygnie. Włóż do garnka, zalej zimną wodą, wstaw na kuchenkę, zagotuj, a następnie na wolnym ogniu gotuj 10 minut. Krok 2 Obierz i z grubsza posiekaj cebulę. Oprócz mięsa są w nim jeszcze soczewica i batat a także garść żurawiny suszonej. Żółtka utrzyj z masłem. Wyjmuj z piekarnika. Pasztet jest kremowy, lekki, delikatny w smaku. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. My do zrobienia rosołu używany standardowo kurczaka i wołowiny, czasem cielęciny.