Brokuły pod beszamelem

Ewa
Zapiekanki
24.11.2020 8:10
Brokuły pod beszamelem

Zobaczcie więc jak najczęściej to danie u mnie wygląda. - 2 małe brokuły - 50 g masła - 1 łyżka mąki - 1 szkl. Podzielone na różyczki brokuły gotujemy przez około 5 minut w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Brokuły pod beszamelem Choć może danie to nie wygląda najatrakcyjniej, jest jednym z moich ulubionych. Choć brokuły pod beszamelem przygotowuję stosunkowo często, nie potrafię zrobić im dobrego zdjęcia… śmietanki 30% - 1 jajko - 150 g tartej mozzarelli lub innego żółtego sera - sól, pieprz, cukier Na szczęście nie był gorzki, a przyjemnie chrupiący 😉 Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170-175 stopni i zapiekamy przez około 35-40 minut. To kolejny przykład na to, że w prostocie siła. Tym razem zagapiłam się i ser z lekka się przypalił. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/11/24/brokuly-pod-beszamelem/