Najlepszy zakwas z burak贸w

Bartek
Obiad
20.11.2020 20:37
Najlepszy zakwas z burak贸w

馃槈 Sk艂adniki na zakwas z burak贸w: 1 kg burak贸w 5 szklanek wody 1 艂y偶eczka cukru 1 艂y偶eczka soli 4 z膮bki czosnku 2 li艣cie laurowe gar艣膰 kminku 2-3 ziarenka ziela angielskiego p贸艂 szklanki soku z kiszonych og贸rk贸w lub sk贸rka razowego chleba Przygotowanie: Nast臋pnie obieramy buraki i 艣cieramy je na tarce na du偶ych oczkach lub kroimy w cienkie talarki. Ca艂o艣膰 zakrywamy gaz膮 i zostawiamy w miejscu z temperatur膮 pokojow膮 na oko艂o 4-5 dni. W kamiennym garnku uk艂adamy buraki, dodajemy przyprawy i zalewamy wod膮, tak aby wszystkie buraki by艂y przykryte. Dlatego podaj臋 przepis na najlepszy zakwas z burak贸w. Po up艂ywie tego czasu, ca艂o艣膰 s膮czymy przez gaz臋 do s艂oik贸w, zamykamy i przechowujemy w lod贸wce do oko艂o 2 tygodni.

鉃★笍 Po wi臋cej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2016/12/najlepszy-zakwas-z-burakow-wg-magdy-gessler/