Kapuśniak z kiszonej kapusty

Zupy
20.11.2020 10:29
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki na około 3 litry zupy: 4 średnie ziemniaki 2-3 marchewki pietruszka 200-300 g kapusty kiszonej 100-150 g wędzonego boczku cebula 2 listki laurowy 2 ziela angielskie 2,5 litra wody lub bulionu sól i pieprz (lub inne ulubione przyprawy) łyżka masła (ewentualnie oleju lub oliwy) łyżeczka majeranku Pyszna kwaśna zupa z warzywami, kiszoną kapustą i wędzonym boczkiem😉 Idealna na jesienny lub zimowy posiłek dla całej rodziny, zarówno na obiad jak i na kolację. Dodaj odciśniętą kapustę (lekko pokrój ją nożem) – całość przykryj pokrywką i duś przez 10 minut na niedużym ogniu. Nie wkładaj kapusty do rondla na początku gotowania, ponieważ warzywa pozostaną twarde (w kwaśnym wywarze się nie ugotują). Dodaj kapustę z patelni i majeranek – gotuj dalej przez około 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/kapusniak-z-kiszonej-kapusty/