Muffinki z borówkami i kruszonką - składniki na muffinki: - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 jajka - 1 szklanka kefiru - 50 g roztopionego i ostudzonego masła - 250 g borówek amerykańskich Muffinki z borówkami i kruszonką - składniki na kruszonkę: - 100 g masła - 0,5 szklanki cukru - 1 szklanka mąki Masło zagnieć z cukrem i mąką, tworząc sypką kruszonkę Na czas przygotowania muffinek, kruszonkę wstaw do lodówki. - Ciasto rozłóż do foremek na muffinki (mniej więcej do 3/4 wysokości), wierzch muffinek posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Smakowicie, niesamowicie maślane, a do tego proste w przygotowaniu muffinki z borówkami amerykańskimi i chrupiącą kruszonką. Jak zrobić muffinki z borówkami i kruszonką?