Kapusta zasmażana - składniki: - 1 kg kapusty białej - 1,5 łyżeczki soli - 1 łyżeczka pieprzu - 1,5 łyżeczki cukru - 3/4 szklanki wody - 2 łyżki soku z cytryny - pęczek koperku - 125 g masła - 1,5 łyżki mąki - Garnek z pokrywką wstaw na kuchenkę i gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 20-25 minut - do momentu, aż kapusta będzie prawie miękka. Garnka nie przykrywaj już pokrywką, ale nadal gotuj na niewielkiej mocy palnika. Kapusta zasmażana to klasyczny, prosty przepis na pyszny dodatek do różnych dań obiadowych. - Dodaj sok z cytryny i posiekany koperek, wymieszaj.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/10/kapusta-zasmazana.html?m=0