Kurczak w sosie pomidorowo-koperkowym

Obiad
17.11.2020 11:05
Kurczak w sosie pomidorowo-koperkowym

Składniki: - 2 filety z kurczaka - sól, pieprz - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka masła - 1 łyżka mąki pszennej - 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki - 150 ml wody - 1 łyżka sosu teriyaki lub sojowego - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 125 ml śmietanki kremówki 30% - pęczek koperku Kurczaka pokroić na cieńsze plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Oliwę z masłem rozgrzać na patelni, przełożyć kurczaka i podsmażać po około 2 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia mięso doprawić sproszkowaną papryką, dodać na patelnię masło i odłożone na talerz mięso. Jeśli smażymy kurczaka partiami, usmażone przełożyć na talerz i powtórzyć z pozostałym mięsem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/kurczak-w-sosie-pomidorowo-koperkowym/