Brownie z gruszkowym kajmakiem

Ciasta
13.11.2020 21:23
Brownie z gruszkowym kajmakiem

Składniki: (tortownica o średnicy 22 cm.) - 200 g. czekolady gorzkiej Wawel 90% kakao - 100 g. masła - 3 jajka - 100 g. cukru pudru - 70 g. mąki pszennej - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 szczypty soli Kajmak gruszkowy - 3 średniej wielkości dojrzałe gruszki - 180 g. śmietanki 36% - 80 g. cukru W drugim rondelku gotuj śmietankę z cukrem do utworzenia się gęstego sosu karmelowego. Piekarnik rozgrzej do 160°C. Jajka wbij do misy, ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dokładnie wymieszaj z masłem, aż powstanie głodki sos. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, wymieszaj szpatułką. Umieść w rondelku i śmaż aż owoce się rozpadną i puszczą sok, zblenduj. Składniki na brownie powinny być w temperaturze pokojowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/11/brownie-z-gruszkowym-kajmakiem-brownie.html