My dzisiaj polecamy metodę na skróty: zamiast smażenia warzyw na patelni i zapiekania następnie w piecu, całą robotę bierze na siebie piekarnik. Umyj warzywa, Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, chorizo na nieco grubsze, cebulę w drobną kostkę, paprykę w kostkę. Składniki: Kawałek chorizo – 10 cm wystarczy 4 ziemniaki 1 cebula 1 papryka Garść szpinaku 4 jajka 250 mln jogurtu ½ szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonego czosnku 2 łyżki oleju Zanim się nagrzał, przesmażyliśmy na patelni cebulę, dodaliśmy pokrojone w plastry ziemniaki oraz pokrojoną w kostkę paprykę, szpinak. Tak to już jest w prostą, wiejską kuchnią, której reprezentantem jest właśnie pieczona tortilla, potrawa robiona z tego co jest pod rękę. Jest jeszcze jeden patent na zrobienie tego pysznego dania: z wykorzystaniem gotowych składników. Tortillę można zrobić na patelni, albo upiec w piekarniku. Krok 2 W międzyczasie wbij do misy 4 jajka, rozkłóć rózgą, dodaj jogurt i pół szklanki parmezanu. To prosta i wygodna metoda, żeby pieczona tortilla trafiła na talerze bez zbędnego wysiłku. Tzn. dokładnie to było tak, że dzień wcześniej ma obiad były steki z kapusty i pieczone ziemniaki. Łatwe Liczna porcji: 2 duże Ziemniaki, cebula, jajka, ser – to właściwie wszystko, czego potrzeba do zrobienia hiszpańskiej tortilli. Wstaw do piekarnika, posól, popieprz, piecz około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Jak to się dzieje, że z kilku zwykłych składników można wyczarować niezwykłe danie? Przepisów na tortille jest dużo. Wylej na warzywa i chorizo masę jajeczną. Mając gotowe składniki skróciliśmy nasze hiszpańskie tortille były gotowe o 15 minut wcześniej.