Ciasto krówka - bez pieczenia!

Bartek
Ciasta
07.11.2020 19:39
Ciasto krówka - bez pieczenia!

Składniki na ciasto krówka – bez pieczenia: 350 g herbatników 1 puszka masy kajmakowej 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 1 litr mleka 6 łyżek cukru 250 g masła 100 g dowolnych orzechów Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 20×30 wykładamy papierem do pieczenia. Resztę mleka podgrzewamy w garnku, jak się zagotuje to wlewamy budyń i energicznie mieszamy, czekamy aż masa się zagotuje i zostawiamy do przestudzenia. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną oraz żółtko, dokładnie mieszamy, aby nie było żadnych grudek. Następnie na herbatniki wykładamy połowę kajmaku i dokładnie rozprowadzamy po całej powierzchni, przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Serdecznie polecam to rewelacyjne ciasto zarówno na święta jak i różnego rodzaju przyjęcia lub po prostu do popołudniowej kawki! Szybkie w przygotowaniu ciasto na herbatnikach, przełożone masą budyniową oraz kajmakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2017/04/ciasto-krowka-bez-pieczenia/