Krem z dyni z pieczoną gruszką

Agnieszka

Zupy

07.11.2020 17:11

Krem z dyni z pieczoną gruszką

- 2 l bulionu - 600 – 700 g dyni - 300 g ziemniaków - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki soku z cytryny - 100 ml śmietanki kremówki - 2-3 gruszki - oliwa - 100 g orzeszków piniowych (prażonych) Przyprawy: - 1 łyżeczka kurkumy - 1 łyżeczka imbiru - szczypta papryki ostrej - pieprz - sól Bulion zagotuj. W międzyczasie na papierze do pieczenia ułóż pokrojone na pół gruszki, skrop oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 190 stopni do momentu, aż się przyrumienią. Dynię obierz ze skórki, usuń z niej nasionka, a miąższ pokrój w kostkę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/11/07/krem-z-dyni-z-pieczona-gruszka/