Koltety po parysku zapiekane z pomidorami - składniki: - 3 filety z piersi kurczaka (około 600-700 g) - mąka - 1-2 jajka - 2 duże lub 3 małe pomidory - 250 g mozzarelli - przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka, bazylia - dodatkowo: olej do smażenia Jak zrobić kotlety po parysku zapiekane z pomidorami? Na każdym kotlecie ułóż 2-3 plasterki pomidora, oprósz bazylią, a na wierzchu ułóż 2-3 plasterki mozzarelli. Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach kotlety drobiowe przygotowane po parysku, zapieczone z pomidorem i mozzarellą. Panieruj mięso najpierw w mące, kolejno w rozkłóconym jajku i znowu w mące.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/10/kotlety-po-parysku-zapiekane-z.html