Składniki na masę serową’: 1 litr gęstej śmietany 18% 5 białek 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Składniki na ciasto kruche: 3 szklanki mąki 5 żółtek 250 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Teraz wyciągamy nasze ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy na blachę o wymiarach 24×35, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia, tak by boki również były przykryte ciastem. Jeśli macie ochotę na sernik, a nie macie sera w swojej lodówce to mam dla was idealną propozycję! Drugą część ciasta wyciągamy z zamrażarki i ścieramy na grubych oczkach na tarce. Wszystkie składniki szybko zagniatamy (jeśli nie będą chciały się połączyć to dodajemy 2 łyżki gęstej śmietany). Zaczynamy od ubijania białek z odrobiną soli na sztywną pianę. Jedną chowamy do lodówki, a drugą do zamrażarki (obie na około 30 minut). Następnie wsypujemy pozostałe składniki sypkie czyli budyń, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe.