Jeśli lubicie tego typu przepisy, sprawdźcie inne moje sprawdzone i ulubione opcje na blogu, między innymi: Bezglutenowa tarta z porem i pieczarkami Z cukinią i pomidorami na bezglutenowym kruchym spodzie Z zielonym groszkiem na cieście bez masła i białej mąki Tarta ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta Pin Print Tarta ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta Recipe by Healthy Creations Servings 3 porcje Prep time 40 minutes Składniki SPÓD 50 g mąki kukurydzianej 50 g mąki z amarantusa 40 g mąki z ciecierzycy W przepisie na spód możecie wykorzystać także inne rodzaje mąk z wyjątkiem kokosowej, na przykład gryczaną czy orkiszową. Pieprz Wykonanie Składniki na spód połącz, gotowym ciastem wylep dno i boki foremki (formę warto wcześniej natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia) Cebulę, pora i czosnek posiekać drobno Na odrobinie oleju zeszklić warzywa Jajko Łyżka oleju FARSZ 3 jajka 3-4 łyżki serka wiejskiego Garść świeżego szpinaku 1/3 pora Pół czerwonej cebuli 3 ząbki czosnku 40 g sera feta Jajka roztrzepać i połączyć z serkiem Do jajek dodać szpinak pokrojony na mniejsze kawałki i ostudzone usmażone warzywa, masę doprawić Serek wiejski w przepisie możesz zamienić na jogurt, serek naturalny czy nawet pokruszony twaróg. Klasyczne tarty wykorzystują spód z kruchego ciasta na maśle. Tarta ze szpinakiem, pomidorkami i serem feta Uwielbiam tarty za ogrom możliwości jakie dają.