śmietanki 30% 50 g. gorzkiej czekolady 100 g. białej czekolady 3 łyżki mleka w proszku 120 g. orzeszków ziemnych solonych Do dekoracji garść orzeszków ziemnych solonych czekoladowe jajeczka kostki czekolady Spód 200 g. maki pszennej 80 g. masła 2 żółtka 60 g. cukru pudru 1 łyżka ciemnego kakao 2 łyżki jogurtu naturalnego Nadzienie 300 g. Przestudź masę. Czekoladowo-orzechową masę wylej na upieczony spód i ozdób kostkami czekolady i jajeczkami z czekolady. Po rozpuszczeniu się czekolady wsyp mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Wrzuć do niej posiekane obie czekolady i mieszaj tak długo, aż czekolada całkiem się rozpuści. Przesyp na stolnicę, dodaj masło i siekaj nożem, aż zostaną małe grudki masła. Odstaw w chłodne miejsce na minimum 8 godzin.