Bułeczki serowo - czosnkowe do odrywania

Kasia

Przekąski

02.11.2020 14:36

Bułeczki serowo - czosnkowe do odrywania

polecam gorąco Składniki: Na ciasto: - 500 g mąki pszennej - 8 g drożdży - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki oliwy z oliwek - 300 ml ciepłej wody Na nadzienie - 2 opakowania mini mozzarelli (po 100g każde) Na posmarowanie: - 3 ząbki czosnku - 1 łyżeczka czosnku granulowanego - 3-4 łyżki oliwy - łyżeczka oregano - sól - 10 dag żółtego sera startego na drobnych oczkach - pół pęczka natki pietruszki drobno posiekanej Przygotowanie: Każdą część rolujemy w kulkę i rozgniatamy na płasko dłonią ,na środek układamy kulkę mozzarelli i zlepiamy ciasto dookoła jak pączki. zobaczcie krótki film jak je zrobić krok po kroku 👇👇👇 Do misy robota wsypujemy mąkę, dodajemy sól i oliwę oraz wymieszane drożdże z ciepłą wodą, wyrabiamy ciasto. (wyrabiamy dosyć długo przez ok 4-5 min),następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok 1 godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/11/bueczki-serowo-czosnkowe-do-odrywania.html