Śledź po polsku

Śledź po polsku

Śledzik pod pierzynką z chrupiącego jabłka i cebulki – smaczna i prosta rybna potrawa, którą można zaserwować na Boże Narodzenie, na domowej imprezie lub bez okazji, na przekąskę dla siebie i domowników. Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Cebulę i jabłko drobno posiekaj, wymieszaj ze szczypiorkiem i majonezem. Składniki: 3 płaty śledziowe 1 cebula 1-2 jabłka łyżka siekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu 2 jaja ugotowane na twardo sól i pieprz Każdy przekrój na 3 lub 4 części i ułóż je na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/sledz-po-polsku/