Składniki na frytki z cukinii: 3 małe cukinie 1 szklanka mąki 3/4 szklanki bułki tartej 2-3 jajka sól, pieprz, papryka słodka, chilli, zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy Przygotowanie: Cukinię myjemy i kroimy w słupki na długość około 7 cm. Kawałki cukinii obtaczamy w mące, otrzepując jej nadmiar, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Jajka wbijamy na talerz i roztrzepujemy za pomocą widelca, dodajemy sól, pieprz, chilli oraz zioła prowansalskie. Frytki z cukinii układamy na blaszy, wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą. Na inny talerz wysypujemy bułkę tartą, a na drugi mąkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://gotujzprezesem.pl/2017/09/frytki-z-cukinii-fit/