Z tęsknoty za wiosną zjadłam dziś pysznego łososia podanego na zielonych warzywach. Może teraz już w końcu wiosna do nas przyjdzie? Składniki (2 porcje): 2 filety z łososia, każdy po 200 g. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 szkl. zielonej soczewicy 1/2 małego kalafiora romanesco garść groszku cukrowego duża garść szpinaku 2 łyżeczki sosu sojowego kilka gałązek natki pietruszki sól, kolorowy pieprz Soczewicę wypłucz pod bieżącą wodą, następnie ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Kalafior podziel na małe różyczki i gotuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Na łyżce oliwy smaż przez chwilę groszek cukrowy, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.deliciousplace.pl/2021/04/osos-na-zielonych-warzywach.html