Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

kardamonovy

Sałatki

23.10.2020 15:33

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

Składniki: pół małej czerwonej kapusty 1 duża marchewka 1 duże jabłko 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy, wrzucamy do miski, porządnie ugniatamy (jeżeli nie chcecie sobie poplamić rąk, załóżcie rękawiczki, skubana potrafi nieźle zafarbować dłonie). Podobne przepisy: Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką Surówka z czerwonej kapusty i fasoli Surówka z czerwonej kapusty i gruszki Reszta zostanie zaraz wchłonięta z tortillami z kurczakiem, jakie mamy dziś na kolację. Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Dolewamy do tego jogurt, majonez i sok z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Surówka z czerwonej kapusty i marchewki nie jest niczym skomplikowanym. Marchewkę i jabłko myjemy, obieramy, ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do kapusty. Nie potrafię się od miesiąca zmobilizować, a chciałabym polecić Wam parę miejscówek na całkiem zacne jedzenie na Podlasiu. Sałatka z modrej też już się pojawiła. O Kaszubach pisać będę niewiele, bo niestety zawaliliśmy trochę sprawę z kuchnią regionalną. Zjedliśmy ją z pulpetami w sosie pomidorowym i ciemnym ryżem.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty-i-marchewki/