Keto fondant dyniowy (Paleo, LowCarb)

Paulina
Ciasta
15.10.2020 20:25
Keto fondant dyniowy (Paleo, LowCarb)

🙂 Keto fondant dyniowy, czyli lava cake Keto fondant dyniowy – iście jesienny smakołyk Miłośnikom prawdziwej czekolady w wersji ciemnej spieszę donieść, że z powodzeniem można użyć także jej. To znaczy wyłożyć najpierw pierwszą część ciasta do kokilki, zapiec przez kilka minut, położyć na wierzchu czekoladę, przykryć pozostałą częścią ciasta i wstawić pod grill na kolejne kilka minut. Jak Was złapie ochota na małe co nieco, to w ciągu 12 minut możecie cieszyć podniebienie upojnym smakiem dyni połączonej z czekoladą. Prawie każda dynia ląduje w piekarniku, po czym jest blendowana na puree i wtedy czeka na odpowiedni moment. Co prawda moja z uwagi na dużą ilość cynamonu jest raczej beżowa, ale mi to specjalnie nie przeszkadza. Jeśli chodzi o uwagi, co do samego sposobu przygotowania, to wydaje mi się, że lepiej piec keto fondant dyniowy na raty. 🙂 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂 Ostatnio udało mi się jednak powołać do życia jeden z nich – keto fondant dyniowy. Korzystając z mojego przepisu na białą czekoladę zmajstrowałam jesienną jej wersję, czyli po prostu dodałam duże ilości cynamonu. W tej wersji ciasto jest dyniowe, a ze środka wylewa się lawa z białej czekolady.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/keto-fondant-dyniowy/