Domowy pasztet do słoików - jak za dawnych lat

Kasia

Śniadania

13.10.2020 13:18

Domowy pasztet do słoików - jak za dawnych lat

Jak wszystko przestygło (wątróbka z cebulą, mięso i warzywa) mielimy przez maszynkę do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku(u mnie 2,4 mm ),jeśli macie grubsze sitko być może trzeba będzie zmielić dwa razy .Dodajemy do masy jajka doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem (możecie dodać również odrobinę maggi jak lubicie).Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do słoików zostawiając od góry 2 cm miejsca ,żeby dobrze się zamknęły. Zobaczcie krótki film jak robię ten pasztet krok po kroku 👇👇👇 Do garnka wrzucamy podgardle, boczek, jedną cebulę, marchewki, pietruszkę , seler, liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy wodą (niewielką ilością, tak żeby przykryła mięso).gotujemy pod przykryciem do miękkości ok 1,5 godziny. 3 marchewki 1-2 pietruszki kawałek selera 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 jajka sól ,pieprz Przygotowanie: Składniki: 1 kg podgardla wieprzowego 0,5 kg boczku wieprzowego 0,5 kg wątróbki drobiowej (możecie użyć również wieprzowej ale drobiowa jest delikatniejsza)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/10/domowy-pasztet-do-soikow-jak-za-dawnych.html