Sałatka jajeczna z selerem konserwowym i kukurydzą - Sałatka jajeczna - Sałatka jajeczna z ciecierzycą i czerwoną fasolą - Sałatka jajeczna z czerwoną fasolą i ogórkiem konserwowym - Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami - Sałatka jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem - Sałatka jajeczna z selerem, cieciorką i czerwoną fasolą - Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską - Sałatka z jajkiem, brokułami i kukurydzą Sałatka jajeczna z groszkiem Składniki: - 400 g groszku konserwowego - 5 jajek ugotowanych na twardo - 3 małe ogórki konserwowe - 1 mała cebula - 1/2 serka topionego najlepiej ementalera - 2 łyżki majonezu - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: - Groszek odsączamy z zalewy, przekładamy do miski. - Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. - Sałatka jajeczna smakuje najlepiej na następny dzień. - Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, dodajemy do pozostałych składników w misce. - Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę, dodajemy do groszku konserwowego.