Krok 1 Mięso pokrój na kawałki, umyj warzywa, ogórka i rzodkiewki posiekaj w plasterki, papryki pokrój w paski a potem w kostkę. Zdrowe domowe tortille niczym nie różnią się od sklepowych, a przynajmniej wiesz co w nich jest – kilka składników, a nie cała tablica Mendelejewa. Przepis inspirowany Epicurious.com Składniki: 2 upieczone udka lub piersi z kurczaka 1 upieczona żółta papryka 1 upieczona czerwona papryka 4 duże tortille ( według tego przepisu ) ) U nas w domu tortille są dość często, lubimy te zawijane placki, bo można do nich wrzucić, wszystko co jest z lodówce. Jeśli nie masz ich w lodówce to nic się nie przejmuj, nie musisz biec do sklepu. Tortille możesz zrobić w domu w 10 minut. Lekki lancz, albo szybka przekąska lub kolacja – tortille można wykorzystać na milion sposobów. Dzisiaj proponujemy tortille z humusem – to naprawdę genialny dodatek, lepszy niż wszystkie sosy jogurtowe. Kilka rzodkiewek ½ ogórka 2 garści dowolnej sałaty Humus ( według tego przepisu ) ) Sos sriracha według uznania Przygotowanie: