Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany

Małgorzata
Przetwory
08.10.2020 9:02
Mus jabłkowo-gruszkowy (bez cukru) janginizowany

Sól wyciąga naturalną słodycz owoców - jest więc pysznie i zdrowo! SKŁADNIKI (zwiększamy proporcjonalnie w razie potrzeby) 2 kg jabłek - u mnie kronselki 1 kg gruszek pół łyżeczki soli morskiej 1/2-1 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE Owoce obieramy i kroimy w kostkę. Dosypujemy sól, po kilkunastu minutach próbujemy czy mus zrobił się wystarczająco słodki (przy kwaśnych jabłkach potrzeba około łyżeczki soli - tylko uwaga by nie przesadzić, bo mus wyjdzie słony). Gotujemy aż owoce całkiem się rozpadną (możemy zmiksować na gładką masę, lub pozostawić małe kawałki owoców). Mus można przygotować z samych jabłek lub samych gruszek. Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Dusimy na dość dużym ogniu aż się rozpadną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojekuchennerewelacje.pl/2020/10/mus-jabkowo-gruszkowy-bez-cukru.html